неділя, 10 червня 2007 15:19

Буш закликав працювати на незалежність Косова

Президент США Джордж Буш на прес-конференції в столиці Албанії Тірані заявив, що настав час припинити "нескінченний діалог" про статус Косова. Він підкреслив: "Мета - незалежність. Час - зараз".

Буш запропонував встановити крайній термін для ухвалення резолюції Ради безпеки ООН про статус Косова. В ході саміту G8 в німецькому Хайлігендаммі президент Франції Ніколя Саркозі запропонував відкласти рішення цього питання на півроку. Проект резолюції, заснований на плані спецпосланця ООН Марті Ахтісаарі, що припускає фактичне визнання незалежності Косова, був внесений в кінці травня.

Сербія відкинула план Ахтісаарі, а Росія заявила, що не вважає за потрібне ухвалювати рішення про статус Косова без урахування думки сербського керівництва. Буш, з свого боку, підтвердив, що США повністю підтримують план Ахтісаарі. Президент Росії Володимир Путін неодноразово давав зрозуміти, що у разі визнання незалежності Косова міжнародному співтовариству доведеться також визнати незалежність квазідержавних утворень на території колишнього СРСР, зокрема, Південної Осетії і Абхазії, повідомляє afp.

Зараз ви читаєте новину «Буш закликав працювати на незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі