вівторок, 04 березня 2008 20:24

Бразилія та Чилі занепокоєні конфліктом на кордоні Еквадору і Колумбії

Бразилія та Чилі пропонують направити на кордон Еквадору і Колумбії місію під егідою Організації американських держав (ОАД), повідомив чилійський МЗС.

Еквадор оголосив в понеділок про розірвання дипломатичних відносин з Колумбією, яка на минулому тижні провела на його території військову операцію проти бойовиків угрупування "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК). Під час операції був ліквідований один з вищих командирів РЗСК Рауль Реєс.

"Ми разом з Бразилією направимо заявку в асамблею ОАД, яка дозволить не допустити ескалації конфлікту, який нас дуже турбує", - заявив міністр закордонних справ Чилі Алехандро Фокслей на прес-конференції в Сантьяго.

Однією з цілей місії має стати розслідування ланцюга подій, які привели до конфлікту, оскільки, за словами глави зовнішньополітичного відомства Чилі, "сьогодні існують ті, що тільки суперечать одна одній версії сторін". РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія та Чилі занепокоєні конфліктом на кордоні Еквадору і Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі