середа, 03 лютого 2016 19:52

Біженців з Донбасу просять покинути Росію

Біженців з Донбасу просять покинути Росію
Фото: ar.volyn.ua

У Казані чиновники виселяють із пунктів тимчасового розміщення біженок із Донбасу.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на місцеві ЗМІ.

Із 5 грудня право на проживання в таких пунктах мають лише родини з неповнолітніми дітьми, які мають не більше одного працездатного члена сім'ї, та одинокі непрацездатні громадяни, які постійно жили в Донецькій і Луганській областях України.

За словами міністра праці, зайнятості та соціального захисту Татарстану Ельміри Закирової, переселенці можуть знайти житло, якщо підуть працювати, адже в республіці "близько 2,5 тис. вакансій із наданням місця проживання".

"Це або службове, або орендне, або відомче житло. Є всі можливості не просто працевлаштуватися, а й проживати. Причому вакансії пропонують великі промислові підприємства. Можна знайти роботу і в селі. Тим, хто готовий переїхати в сільську місцевість, пропонуються будинки для проживання сім'єю", - наголосила вона.

Також Закирова зауважила, що з початку АТО на Донбасі до Татарстану приїхали близько 9 тисяч біженців, нині ж лишилося 150 втікачів від війни.

Водночас жінки-біженки, серед яких є і дружини бойовиків, які зараз воюють на сході України, запевняють, що не можуть працювати, адже їм немає на кого залишити маленьких дітей.

"По суті, нас не виганяють на вулицю, ні, нам пропонують знімати квартиру там же, але за гроші. Наприклад, однокімнатну квартиру оцінили в 11 тисяч 500 рублів. Працювати я поки не можу, мені нема з ким залишити маленького, не можу кинути його на старших дітей - вони теж малюки", - поскаржилася одна з переселенок, дружина бойовика з Горлівки Валентина, найменшій дитині якої виповнився рік.

Інша біженка, Наталія Ніколаєва з Донецької області розповіла, що її виселяють через штамп у паспорті про одруження. Жінка має трьох дітей – 4, 6 та 10 років, але запевняє, що не бачила батька своєї старшої дитини уже вісім років.

Зараз ви читаєте новину «Біженців з Донбасу просять покинути Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі