вівторок, 25 грудня 2007 19:35

У Чорному морі затримано турецьку браконьєрську шхуну

Промисел трьох браконьєрських шхун, що незаконно виловлювали рибу в економзоні України, вдалося припинити завдяки скоординованим діям сил Морської охорони та авіації Державної прикордонної служби України.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України на своєму офіційному веб-сайті.

Сьогодні вранці екіпаж літака АН-26 під час розвідувального польоту у північно-західній частині Чорного моря виявив рибальську шхуну, команда якої саме вибирала сітки.

Судно йшло без прапора, а знаки належності та назва були заліплені, так що ідентифікувати браконьєрів прикордонникам не вдалося. Побачивши літак, рибалки швиденько згорнули промисел та на повному ходу рвонули до кромки економзони.

Отримавши відповідну інформацію з борту літака, напереріз судну, яке перебувало за 24 милі до південно-західної межі В(М)ЕЗ, із Балаклави вийшов корабель Морської охорони "Григорій Куроп"ятников". До нього підключились корабель Морської охорони "Одеса", який перед цим перебував у районі Тендрівської коси та ще один літак. За деякий час льотчики виявили ще дві шхуни без пізнавальних знаків, які, вочевидь, відчувши загрозу, різко змінили курс та рушили у напрямку турецького узбережжя.

Сьогодні близько 15.00 корабель Морської охорони наздогнав одне із суден і на його борт висадилася оглядова група. За попередніми даними, рибальська шхуна "Онісен" є турецькою і приписана до порту "Стамбул". Її екіпаж – 6 чоловік. Наразі прийнято рішення відконвоювати її в порт "Балаклава" з подальшою передачею матеріалів до суду.

Наразі по лінії міжнародного прикордонного співробітництва про браконьєрські судна поінформовано прикордонні відомства берегових охорон Туреччини, Болгарії та Румунії

Слід зазначити, що це вже третій з початку нинішнього року випадок недопущення браконьєрського промислу в економзоні України.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі затримано турецьку браконьєрську шхуну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі