пʼятниця, 16 серпня 2019 16:18

Замовляв убивства - контррозвідка розповіла про злочини керівника ФСБ в окупованому Криму

Замовляв убивства - контррозвідка розповіла про злочини керівника ФСБ в окупованому Криму
СБУ дослідила діяльність Леоніда Михайлюка. Фото: "Россия 1"

Контррозвідка СБУ розповіла про очільника Управління ФСБ РФ у Криму та Севастополі генерал-лейтенанта Леоніда Михайлюка.

Співробітники пропагандистського телеканалу "Росія 1" зняли сюжет про операцію співробітників УФСБ РФ у Республіці Крим та місті Севастополь на горі Чатир-Даг в АР Крим, передає ТСН.

"Сюжет розповідає "ватному обивателю" про "таємну спецоперацію ФСБ", яка відбувалася винятково з благою метою заради особи, яку називають не інакше, як "Мудрым учителем, старшим товарищем и братом", "честным, справедливым и правильным", "мужественным, отважным и целеустремленным, который заставляет всех личным примером двигаться только вперед", "самым замечательным человеком", - повідомили в контррозвідці.

У ролику йдеться про Леоніда Михайлюка, якому 8 липня виповнилося 56 років.

1999-го російські ЗМІ розповсюдили аудіозапис, на якому Михайлюк "замовляв" чотирьох бізнесменів і виконавця вбивства. Експертиза підтвердила оригінальність запису. Михайлюку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За через місяць після звільнення почав переховуватися від слідства. Його оголосили у всеросійський розшук.

2001-го вбили головного свідка у цій справі, після чого ФСБівця виправдали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоні проведення ООС масштабна пожежа: не виключається диверсія

Після цього від хвороби помер журналіст Юрій Щекочихін, який 2001-го у "Новій газеті" публікував матеріали про вбивство свідка у справі Михайлюка.

Джерела у контррозвідці повідомляють, що після призначення Михайлюка начальником УФСБ РФ у РК та місті Севастополь разом із ним з Управління ФСБ РФ у Калінінградській області для подальшого проходження служби на території анексованого півострову прибуло 14 співробітників. Вони зайняли місця зрадників, які 2014-го виступили за окупацію.

Контррозвідка СБУ у Черкаській області арештувала громадянина Росії. Росіянин готував диверсію на військовому аеродромі, який є стратегічно важливим об'єктом, повідомляє прес-служба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Замовляв убивства - контррозвідка розповіла про злочини керівника ФСБ в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі