вівторок, 17 квітня 2018 16:18

Водосховища висохли: у Криму води лишилось на 4 місяці

Водосховища висохли: у Криму води лишилось на 4 місяці
У Криму води лишилось на 4 місяці. Фото: "Черноморская телерадиокомпания"

В анексованому Росією Криму повністю висохло Тайганське і лише на третину заповнене Білогірське водосховища.

Вже через 3-4 місяці це призведе до обмеження подачі води на сході Криму, розповіли члени громадської організації "Зелений патруль", передає "РИА Новости Крым".

"Щоб забезпечити водою Керч, Феодосію, Судак, було викачано повністю Тайганське водосховище. У сусідньому Білогірському водосховищі ресурсу залишилося на третину. Зауважте, що це найповноводніший період року, коли Сімферопольське, Бахчисарайське, Севастопольське водосховища стоять наповнені", - зазначив директор природоохоронних програм організації Роман Пукалов.

Експерти відзначили, якщо найближчим часом не пройдуть рясні дощі, то через три-чотири місяці доведеться робити обмеження по воді.

Крім того, Пукалов зауважив, що буріння нових свердловин для забезпечення водою сходу півострова викликає серйозні побоювання, оскільки через кілька років може статися засолення цих джерел.

"Те, що належного моніторингу за якістю вод не здійснюється, - це безумовно.Персональну відповідальність повинні нести керівники Держкомводгоспу за, можливо, неправильно обрану стратегію, майбутнє засолення свердловин і осушення водоймищ", - додав громадський працівник.

У свою чергу, окупанти з думкою "Зеленого патруля" не згодні. У так званому державному комітеті з водного господарства та меліорації Республіки Крим заявляють:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "І так зійде" - стало відомо, чому Крим відмовився від опріснення морської води

"Запаси води в Керчі є на 4-4,5 місяців. У Феодосійське водосховище будемо подавати воду в найближчі пару місяців. Як і в минулі роки ситуація контрольована", - окупаційний заступник голови відомства Андрій Лісовський.

В окупованому Криму пропонують провести геофізичні дослідження для пошуку нових джерел і запасів води на території півострова. При цьому окупаційний голова державного комітету по водному господарству і меліорації анексованого Криму Ігор Вайль заявив, що 2018 року збільшать кількість води для поливу.

Зараз ви читаєте новину «Водосховища висохли: у Криму води лишилось на 4 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі