субота, 29 червня 2019 15:36

У Росії розповіли про вразливість Кримського мосту

У Росії розповіли про вразливість Кримського мосту
Олігарх Аркадій Ротенберг розповів про будівництво Кримського мосту. Фото: UkrMedia

Російський олігарх Аркадій Ротенберг, компанія якого займалася будівництвом Кримського мосту, розповів про критичну вразливість в конструкції споруди.

Ротенберг наголосив, що він не архітектор і не має будівельної освіти, а відповідальність за можливий провал проекту не давала спати ночами. Про це він розповів в інтерв'ю Russia Today.

"Ви правильно сказали, я не архітектор і без будівельної освіти. Але те, що може бути, якщо ми не побудуємо, я розумів. Я, чесно кажучи, ночами погано спав...", - зазначив він.

Олігарх також розповів про вразливість мосту.

"Я, чесно кажучи, про це ніколи не говорив. Особливо коли ми завозили ці арки - це, звичайно, була унікальна операція. Мав бути такий механізм, в якому б працювали всі шестерні одночасно. Якась із загальних зламалася - і все, моста немає. Таких грандіозних проектів у нас, звичайно, не було", - розповів Ротенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кримському мосту вводять жорсткі обмеження

Бізнесмен також пояснив, чому саме йому довірили будівництво мосту.

"Вибір був невеликий, охочих не дуже було багато, якщо чесно. Хтось боявся, хтось розумів, що вони зможуть це не зробити, не збудувати... У багатьох були в Україні родичі. Я зважив усі наші можливості і сказав : "Якщо довірите нам, ми можемо взятися", - підкреслив він.

Як зазначається, вартість контракту на будівництво Кримського мосту становить 222,5 мільярда рублів, а з урахуванням витрат замовника – майже 228 млрд рублів.

Окупанти в анексованому Криму уклали першу залізничну колію на Керченському мосту. Після відкриття залізниці нею одразу пройшов тепловоз із вагонами, завантаженими щебенем.

Зараз ви читаєте новину «У Росії розповіли про вразливість Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі