понеділок, 11 грудня 2017 22:30

У Криму за активістів заплатили штрафи

 

Активісти громадського об'єднання "Кримська солідарність" заплатили штрафи п'ятьох активістів за нібито несанкціонований мітинг.

Мітинг проходив ніби-то 11 жовтня під час обшуків і затримань у бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір", повідомляє "Радіо Свобода".

"Того дня були затримані в цілому дев'ять активістів. Всім їм були призначені штрафи. Сьогодні в рамках "Кримського марафону" ми здійснили оплату цих штрафів. Ці штрафи – це ніщо інше як боротьба з інакомисленням, тому я сподіваюся, що така підтримка, яку ми бачимо сьогодні, буде завжди", – розповів кримськотатарський активіст Сервер Мустафаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти затримали кримськотатарського активіста

Троє з тих, кому призначили штрафи – Рефат Асанов, Ельнур Асанов і Ернест Ібрагімов – близькі родичі заарештованого у "справі Хізб ут-Тахрір" Марлена Асанова.

Ще двох активістів – Руслана Білялова і Ескендера Люманова затримали біля будинку іншого фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Сейрана Салієва.

З початку окупації Криму на півострові зникло 19 активістів. Про це заявили учасники мітингу біля посольства Росії в Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Криму за активістів заплатили штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі