вівторок, 17 квітня 2018 10:17

У Криму політв'язень Балух голодує 29-й день

У Криму політв'язень Балух голодує 29-й день
Кримський в'язень Балух голодує 29 днів. Фото: "Радіо Свобода"

Політв'язень Кремля Володимир Балух голодує у кримській в'язниці 29 днів.

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України вимагає від кримських окупантів допустити українських лікарів до арештованого Балуха.

"Продовжує голодування Володимир Балух, незаконно засуджений за український прапор. Вимагаємо допустити українських лікарів до нього", – написала речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група нардепів підписали лист до Балуха

Раніше представниця "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник заявляла, що в анексованому Криму не пускають медиків до Балуха, який голодує з 19 березня і відмовляється припиняти голодування попри заклики з України.

Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки, які нібито знайшли на горищі його будинку. Правозахисники називають справжньою причиною переслідувань відмову зняти український прапор, що майорів на подвір'ї його приватного будинку в Криму. В серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху: 3 роки і 7 місяців колонії та штраф у 10 тис. рублів. Однак його скасував апеляційний суд і справу почали розглядати повторно.

19 березня Балух оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «У Криму політв'язень Балух голодує 29-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі