неділя, 08 вересня 2019 12:56

У Криму незаконно проводять чергові "вибори"

  На анексованому півострові відкрили 180 дільниць і підготували 637 000 бюлетенів. Фото: факти
На анексованому півострові відкрили 180 дільниць і підготували 637 000 бюлетенів. Фото: факти

В окупованому Криму 8 вересня проходять "вибори депутатів парламенту". Окупаційна адміністрація Криму проводить голосування у Севастополі та місцевих органів влади. На анексованому півострові відкрили 180 дільниць і підготували 637 тис. бюлетенів.

Кримчан закликають віддати свій голос за одну з шести партій: "Единая Россия", ЛДПР, КПРФ, "Справедлива Росія" і "Російська партія пенсіонерів за соціальну справедливість".

Жителів окупованої Росією Криму закликають не брати участі у так званих "виборах", які російська влада проводять на півострові, повідомляє прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Катерина Діденко у Facebook.

Європейський союз не визнає цих виборів, про що підкреслюють у представництві ЄС в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хочуть в армію: РФ засудила понад 50 кримчан

Наприкінці лютого 2014-го перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту РФ війська окупували півострів. Оскільки російські військові були без розпізнавальних знаків, у народі їх назвали "зеленими чоловічками".

16 березня 2014-го на території АР Крим пройшов псевдореферендум про статус півострова, організований Кремлем. За сфальсифікованими результатами цього "голосування" Росія включила Крим до свого складу.

Україна, Євросоюз,США не визнали результатів "референдуму" і вважають, що Росія анексувала Крим.

У березні минув 5-й рік із моменту окупації Росією Кримського півострова. За 5 років анексії окупанти переселили до Криму 70 тис. росіян. У той же час, на півострові відбувається витіснення місцевих жителів із ключових посад та їхня заміна на вихідців із Росії. На анексованому півострові РФ намагається відправити місцевих жителів подалі з Криму, замінивши їх своїми громадянами.

Зараз ви читаєте новину «У Криму незаконно проводять чергові "вибори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі