четвер, 16 листопада 2017 15:18

"Українському диверсанту" Штиблікову дали 5 років колонії в Криму

"Українському диверсанту" Штиблікову дали 5 років колонії в Криму
Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Фото: 112.ua

Підконтрольний Кремлю суд в окупованому Севастополі засудив фігуранта справи "українських диверсантів" Дмитра Штиблікова до 5 років колонії.

Таке рішення суд виніс 16 листопада. Про це інформують "КримІнформ".

Крім того, політв'язня зобов'язали до сплати штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Я впевнений що сама справа надумана", - прокоментував вирок брат Дмитра Штиблікова Олексій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьорбати баланду з рук окупанта я відмовився" - Балуху продовжили арешт

Раніше Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

Учасників "диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Тоді їх арештували на 2 місяці.

Уже 30 грудня 2016 року "суд" продовжив термін утримання під вартою відносно Штиблікова, Бессарабова і Дудки до 8 березня 2017 року.

У ЗМІ повідомлялося, що Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудка - капітан 2-го рангу запасу, в минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

Третьому фігурантові справи Володимиру Дудці в окупованому Сімферополі 3 листопада суд розпорядився продовжити арешт на 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Українському диверсанту" Штиблікову дали 5 років колонії в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі