субота, 24 серпня 2019 11:23

Український політв'язень оголосив "сухе" голодування

Український політв'язень оголосив "сухе" голодування
Кримськотатарський активіст Білял Аділов (другий ліворуч) перебуває у ростовському СІЗО № 1.

Кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив "сухе" голодування "у зв'язку з жахливими умовами утримання в слідчому ізоляторі". Він фігурант сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" із так званої другої сімферопольської групи,.

Адвокат Аділова Людмила Тюренкова каже, що активіст тримає голодування з 20 серпня, повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір", які перебувають у ростовському СІЗО №1, неодноразово зверталися до керівництва ізолятора з вимогою поліпшити умови утримання. У результаті Аділова перевели в іншу камеру з "ще гіршими умовами, із вогкістю, яка призвела до того, що він почав задихатися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримського політв'язня перевели в лікарню

"Він намагався привернути увагу конвою, але співробітники СІЗО не відреагували. Тоді він порвав дроти в камері, щоб його хоча б вивели з камери, де він не міг дихати. Після чого його помістили в карцер на 15 діб", – передає слова адвоката журналіст.

"Навмисно погані умови утримання фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" захист пов'язує з їхньою активною позицією і в рамках утримання, де вони намагаються домогтися поліпшення умов для всіх ув'язнених, і в суді, де вони постійно звертаються з клопотаннями, у тому числі щодо відведення суддів і прокурорів," – написав журналіст.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і "Росгвардії" провели 27 березня в Криму обшуки у будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". 27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів. Їх утримують у різних СІЗО в Росії. Загалом обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Український політв'язень оголосив "сухе" голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі