вівторок, 03 квітня 2018 14:04

Україна розсекретила російських військових, які захоплювали Крим

Україна розсекретила російських військових, які захоплювали Крим
Ідентифікували 1,5 тис. російських військових, які захопили Крим. Фото: ukr.media

Українській стороні вдалося ідентифікувати 1,5 тис. російських кадрових військових, які окупували Крим і ще кілька десятків тисяч, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає УНІАН.

"За моїми оцінками, серед матеріалів, які задокументовані та передані до різних судових інстанцій, не тільки до МКС (Міжнародний кримінальний суд), 80 відсотків або навіть більше – це ті матеріали, які зібрані неурядовими організаціями", - зазначив він.

Посадовець зауважив, коли Мін'юст та МЗС почали свою діяльність у позовах щодо Росії в Міжнародному кримінальному суді та Європейському суді з прав людини, їм не вистачало доказової бази, бракувало свідчень.

"Ті свідчення, які надавала українська сторона в міжнародних судах, з погляду фіксації події, в документальному оформленні значно програвали відповідним матеріалам, які подавала проти України Росія…тоді я познайомив працівників МЗС та Мін'юсту з трьома ресурсами – "Стоптерор", InformNapalm та "Миротворець", і зараз два перші ресурси, як офіційна сторона обвинувачення, залучені до всіх судових процесів. Хлопці з "Миротворця" не можуть собі дозволити такої розкоші – бути публічними особами", - сказав він.

За його словами, по Криму ідентифікували з установочними даними місць проживання, громадянства, усіх географічних даних – більш як 1,5 тис. кадрових військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Грошей вистачає тільки росіянам" - кримчани розповіли, як живуть в окупації

"Що стосується подій на Донбасі – встановили кілька десятків тисяч конкретних осіб, які підозрюються у вчиненні незаконних дій на території України", - розповів Тука, зауваживши, що особи були встановлені на початку 2015 року.

Росіяни возили боєприпаси, як їм хотілося, по всьому Криму, проводили навчання без будь-якого погодження з українською стороною. Розповів координатор центру "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Україна розсекретила російських військових, які захоплювали Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі