вівторок, 20 липня 2021 23:36

Окупанти знову стягують в Крим військових

Окупанти знову стягують в Крим військових
Росія нарощує військову присутність в Криму. Фото: Радіо Свобода

Росія перекинула у Крим ще 20 тисяч військових.

Окупаційна влада продовжує нарощувати свою військову присутність на території України, повідомила у фейсбуці омбудсменка Людмила Денісова.

Держава-агресор прикривається паводками, щоб додати нові військові підрозділи, зазначила вона.

Під приводом ліквідації наслідків повеней, агресор передислокував на півострів приблизно 21 тисячі осіб спеціальних підрозділів та 1 367 одиниць автомобільної і спеціальної техніки, – наголосила Денісова.

У Феодосії країна-окупант розпочала будівництво нового полкового військового містечка для 300 військовослужбовців.

Окрім цього, постійно на півострові перебуває понад 31 тисяча осіб рядового та начальницького складу збройних формувань країни-окупанта.

Денісова відзначила, що стягування російських військ у Крим суперечить нормам міжнародного гуманітарного права. Вона закликала міжнародних партнерів посилити взаємодію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У війні з Росією перемога буде наша. Інакше – поразка всього людства"

РФ вже не вперше прикривається негодою, щоб перекинути свої війська на тимчасово окупований півострів. Наприкінці червня президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергієві Шойгу "залучити необхідні сили для ліквідації негоди".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знову стягують в Крим військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі