пʼятниця, 12 квітня 2019 11:45

Назвали умови, за яких українські кораблі пройдуть Керченською протокою

Назвали умови, за яких українські кораблі пройдуть Керченською протокою
Українські кораблі здійснять перехід Керченською протокою разом з іноземними партнерами. Фото: ukrmilitary.com

Україна ще раз пустить кораблі Керченською протокою.

Прохід кораблів Азовським морем буде здійснюватись за підтримки міжнародних партнерів, повідомив міністр оборони України Степан Полторак, пише УНІАН.

"Ми здійснюватимемо перехід Керченською протокою, тому що, якщо ми відмовимося від таких проходжень, це означатиме, що ми відмовляємося від Азовського моря, і від нашої території", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплених моряків перевіряли на психічні розлади

Полторак наголосив на тому, що прохід буде здійснений в разі повної готовності усіх сторін.

"Здійснюватимемо тоді, коли ми отримаємо повну готовність наших Військово-морських сил, отримаємо підтримку наших партнерів. Я сподіваюся, що безпечне проходження буде забезпечено саме так", - підсумував він.

25 листопада 2018-го російські військові кораблі протаранили 2 малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу". Ті здійснювали плановий перехід з Одеси до Бердянська через Керченську протоку. Українських моряків захопили в полон і направили до Москви. Усіх звинувачують у незаконному перетині російського кордону.

Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії. Урядовці країни агресора спростовували цю інформацію.

9 квітня 2019-го російський правозахисний центр "Меморіал" визнав захоплених моряків військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови, за яких українські кораблі пройдуть Керченською протокою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі