четвер, 21 грудня 2017 20:29

Кримські журналісти перетворюються на мішені

  Журналісти та їхня діяльність в окупованому Криму перетворюються на мішені
Журналісти та їхня діяльність в окупованому Криму перетворюються на мішені

Журналісти та їхня діяльність в окупованому Криму перетворюються на мішені.

Про це заявив заступник голови дипломатичної місії США в Києві Джордж Кент.

"Фундаментальні права людей, які живуть в окупованому Криму, вже майже чотири роки піддаються постійним атакам. Окупаційна російська влада продовжує залякувати, придушувати інакомислення і будь-яку позицію в окупації. Фундаментальні свободи - слова, об'єднання, мирних демонстрацій суворо обмежені в Криму. Кримчани живуть в атмосфері страху. Незалежна преса зазнала особливо сильних переслідувань в умовах окупації. Журналісти потрібні в кожній країні, щоб інформувати громадян і казати владі правду. Але в окупованому Криму така робота перетворює журналіста на мішень", - зазначив Кент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Три години лежала без допомоги. На одному фізрозчині"

Директор "Кримського дому" Алім Алієв зауважив, що у політичних справах Кремля проходить багато журналістыв, зокрема журналіст Роман Сущенко, незаконно ув'язнений у Москві.

Контрольований російською владою Залізничний районний суд анексованого Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Його засудили до 2 років та 6 місяців умовно, а також заборонили вести публічну діяльність на три роки. Журналіста звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кримські журналісти перетворюються на мішені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі