понеділок, 11 грудня 2017 17:45

"Готували платформу до "повернення" Криму в РФ" - Аваков свідчить по держзраді Януковича

"Готували платформу до "повернення" Криму в РФ" - Аваков свідчить по держзраді Януковича
Аваков розповів, що відбувалося в Криму в момент втечі Януковича. Фото: Днепр Час

Російські військові займалися підготовкою платформи "для повернення Криму в РФ".

Про ситуацію в Криму та Сході України розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час своїх свідчень у суді у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Про це повідомив "Укрінформ".

"Найважчі події відбувалися на території Харківської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей, Херсонської, Миколаївської областей та Криму, коли були публічні акції, які призводили до штурму державних адміністрацій і провокацій", - сказав Аваков.

За його словами, у Криму тоді була найважча ситуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портніков розповів, чому швидко відмовитись від Криму не вийде

"Значна частина військового контингенту РФ... займалася там не тільки своєю професійною діяльністю, а й готувала платформу до так званого повернення Криму до РФ", - додав він.

Міністр наголосив, що на той час правоохоронна система була зруйнована від верхівки до ситуації на місцях.

Литва буде активною учасницею процесу деокупації анексованого Росією Криму. Про це заявив 8 грудня президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «"Готували платформу до "повернення" Криму в РФ" - Аваков свідчить по держзраді Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі