субота, 29 грудня 2018 14:30

ФСБ обробляє українських моряків

 

Органи ФСБ продовжують тиснути на військовополонених українських моряків. Координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов написав про це у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі захоплені моряки визнали себе військовополоненими

"Направляють до них оперативних працівників для проведення позапроцесуальних бесід без присутності адвокатів, з метою схилення військовополонених до визнання провини в скоєнні кримінального злочину, самообмови, або обмови когось із їхніх товаришів. Ми роз'яснили усім військовополоненим морякам неприпустимість і незаконність подібних дій з боку органів ФСБ. І повідомили про алгоритм дій в разі здійснення подібної провокації", - розповів він.

"Окремо були проговорені і такі оперативні заходи як "внутрішньокамерна розробка", коли в ролі оперативника виступає співкамерник - інший ув'язнений. За фактами незаконного тиску на військовополонених моряків, адвокати нашої команди готують запити в СІЗО і відповідні скарги. Не виключено, що в період тривалих новорічних свят, коли СІЗО будуть закриті на вхід для адвокатів і не здійснюватиметься проведення слідчих дій з моряками, ці обставини будуть використовуватися органами ФСБ для подальшого тиску на військовополонених", - акцентував Полозов.

Президент звернувся до полонених моряків. Пообіцяв робити все, щоб якнайшвидше повернути їх додому.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ обробляє українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі