пʼятниця, 09 грудня 2016 12:45

До психлікарні запроторили вже п'ятого кримського татарина

До психлікарні запроторили вже п'ятого кримського татарина

Сьогодні мав відбутися суд щодо продовження арешту кримського правозахисника Еміра-Усеіна Куку. Суд не відбувся. Кримського татарина запроторили до психіатричної лікарні.

"Дане явище - "карательна" психіатрія. Схожі методи більшовицька влада застосовувала 1937-го. На жаль, українська сторона не може на це впливати", - розповів Gazeta.ua Алім Алієв, керівник організації "КримSOS".

Емір-Усеін Куку - п`ятий кримський татарин, якого відправили на примусове лікування до психіатрії.

"Я дуже боюся, що його зламають психологічно. Забирають непересічних. Туди потраплять люди, які мають свою думку, активні діячі. Наприклад, той самий Емір-Усеін Куку раніше тісно контактував з ООН", - пояснює Алієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз закликатиме повернути Крим

На Росію ще впливає міжнародний розголос. Коли про певного політв`язня говорять, наприклад, в Європарламенті, Москва зменшує каральні дії проти нього.

"Сім`ї залишаються без тат. Типова татарська сім`я завжди має багато дітей, а жінки зазвичай домогосподарки. Тому ті, хто не вивіз своїх родин з півострова, зараз переживають дуже важкі часи. Ми повинні їм допомагати," - каже Алієв.

Раніше Кабмін підтримав кримський телеканал.

Зараз ви читаєте новину «До психлікарні запроторили вже п'ятого кримського татарина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі