вівторок, 24 липня 2018 18:59

День прийняття Криму: в Росії з'явилася нова пам'ятна дата

День прийняття Криму: в Росії з'явилася нова пам'ятна дата
19 квітня в Росії визначили Днем прийняття Криму. Фото: Galinfo

Російська Держдума прийняла законопроект, який встановлює 19 квітня Днем прийняття Криму до складу Російської імперії.

Автори закону впевнені, що встановлення нової дати нібито "підтверджує безперервність перебування півострова Крим і міста Севастополя в складі Російської держави". Повідомлення про це міститься на сайті Держдуми.

"19 квітня запропоновано встановити в Росії Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік). У цей день імператриця Катерина II підписала Найвищий Маніфест про прийняття вказаних територій до складу Російської держави", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Референдум для Донбасу: Волкер проїхався по пропозиції Путіна

За прийняття законопроекту голосувала група депутатів, незаконно обраних від окупованого Криму, а також члени Ради Федерації.

"Закон дозволить привернути увагу до доленосного для Росії рішення - прийняття 19 квітня 1783 року Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії, місця і ролі в цю видатну подію Великої імператриці Катерини II і свідчитиме про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз'єднання Криму з Росією ", - додали в прес-службі.

Під час окупації Росією Криму 2014 року кілька українських підприємств, у тому числі державні, допомогли захопити кораблі та підводні човни. Це були установи, які працювали з оборонними замовленнями у Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «День прийняття Криму: в Росії з'явилася нова пам'ятна дата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі