неділя, 12 травня 2019 00:39

Чубаров анонсував хвилину мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу

Чубаров анонсував хвилину мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу
18 травня в Україні оголосять хвилину мовчання. Фото: 112 Україна

Опівдні 18 травня по всій території України оголосять хвилину мовчання.

Таким чином вшанують пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров у Фейсбук.

Він звернувся до керівників телерадіокомпаній України, журналістів, блогерів, користувачів соціальних мереж, до всіх співгромадян.

"18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 18 травня 2019 року по всій території України, включаючи тимчасово окупований Крим, о 12.00 дня буде оголошено хвилину мовчання в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу", - зазначив Чубаров.

У зв'язку з цим він попросив усіх поставити цього дня о 12:00 в ефірі та на своїх сторінках в електронних ресурсах метроном, присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із молитвами і сльозами на очах: Україна вшанувала жертв депортації кримських татар 1944 року

18 травня 1944 року з Криму до республік Середньої Азії та віддалених регіонів Росії за наказом Сталіна були насильно виселені корінні жителі півострова - кримські татари. За різними джерелами, були депортовані від 180 тис. до 230 тисяч осіб, з яких близько 46% загинули в дорозі і в перші роки життя у вигнанні. Крім кримських татар, з серпня 1941 року по червень 1944 року з Криму були також виселені німці, вірмени, болгари, греки, італійці.

12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію кримських татар геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського нар

Зараз ви читаєте новину «Чубаров анонсував хвилину мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі