середа, 29 листопада 2017 18:30

Анексований Крим позивається проти України

Анексований Крим позивається проти України
Олександр Молохов розраховує отримати від України компенсації за шкоду, завдану після російської анексії Криму. Фото: Всеукраїнська асоціація кадровиків

Окупаційна влада анексованого Росією Криму подала позов до господарського суду Києва за відключення води.

Підприємство з Красноперекопського району Криму позивається проти України через збитки, викликані припиненням подачі води з материкової України на анексований півострів. Про це інформують "Крим.Реалії".

Крім того, експертна рада з міжнародно-правових питань російського "уряду" окупованого Криму готує позови до Європейського суду. У відомстві планують довести "неправомірність персональних санкцій і обмежень щодо Криму".

"У вересні 2017 року Рада Євросоюзу на півроку продовжила дію санкцій щодо 149 фізичних осіб, представників Росії та сепаратистів, і 38 юридичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності й суверенітету України. Всім, хто є в списку, заборонений в'їзд до Євросоюзу, а їхні активи в разі виявлення в європейських банках підлягають заморожуванню", - йдеться у повідомленні видання.

У свою чергу, голова експертної ради з міжнародно-правових питань при російському уряді Криму Олександр Молохов розраховує отримати компенсації за шкоду, завдану після російської анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочинці продавали підроблені паспорти на бланках із Криму

"Робочу групу створили на початку 2017 року. Наш план передбачає не тільки оспорювання персональних санкцій і захист інтересів кримчан в українських судах і в міжнародних інстанціях у світлі транспортної, водної, енергетичної блокад півострова ‒ ми працюємо ширше. Ми займалися підготовкою аналітичної доповіді щодо кримського референдуму, "скіфського золота". Те підприємство в Красноперекопську займалося розведенням живої риби в декількох десятках ставків, і через водну блокаду отримало збитки в розмірі 53 мільйони рублів", - заявив Молохов.

Раніше влада окупованого Криму заявила, що заправки Ігоря Коломойського продадуть на аукціоні, щоб компенсувати вклади в українських банках.

Зараз ви читаєте новину «Анексований Крим позивається проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі