понеділок, 15 січня 2018 09:59

20 років ув'язнення за допомогу Росії: у Раді можуть прийняти закон про колабораціонізмом

20 років ув'язнення за допомогу Росії: у Раді можуть прийняти закон про колабораціонізмом
Стало відомо, як закони України переслідуватимуть тих, хто допомагає Росії-агресору. Фото: АКМЦ

На черговому пленарному тижні у Парламенті можуть ухвалити закон про боротьбу з колабораціонізмом.

Згідно з законом, усі, хто сприяє агресору - Росії, і на окупованих територіях, потраплять під кримінальне переслідування, передає "Обозреватель".

"На сайті парламенту зазначається, що законопроект №7425 "Про захист української державності від проявів колабораціонізму" був внесений у Раду 27 грудня 2017 року представниками "Народного фронту"", - йдеться у повідомленні.

У тексті документа йдеться про "запровадження заходів проти осіб, які сприяють ворогові", зокрема, на окупованих територіях Криму і Донбасу. Закон передбачає створення особливих комісій із перевірки громадян "за ознаками колабораціонізму (сприяння ворогові) і загрози державному суверенітету".

"Проти таких осіб вводиться "індивідуальне обмеження прав". Термін перевірки - "до 20 років після закінчення агресії або збройного конфлікту, зафіксованого постановою Верховної Ради"", - зазначається.

Окремий розділ у законі визначає форми колабораціонізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі на державному рівні розповідають, як незаконно перетинати кримський кордон

"Співпраця з ворогом, забезпечення дій його військових і найманців на території України, проведення розвідувальної та підривної діяльності, розпалювання ворожнечі в суспільстві, приниження української мови, культури, прапора, гімну, фальсифікація історії, формування в пресі негативного образу України", - йдеться в документі.

Перевірка особи на "сприяння ворогові" може проводитися "за заявою третіх осіб".

Крім того, ці наміри, на думку укладачів документа, можуть проявлятися в "проведенні мітингів, закликах в інтернеті, публічних заявах і закликах до громадськості".

Донбас - це регіон, який поважає силу. Цим людям треба її показувати. Місцеве населення буде "стучати" на тих, хто реально вчинив злочин. Будуть сотні тисяч доносів: на сусідів, друзів, родичів. Тому що населення - радянське. Головне — цей "стук" обернути собі на користь, покарати тих людей, які дійсно винні. Про це розповів політтехнолог Тарас Березовець.

Зараз ви читаєте новину «20 років ув'язнення за допомогу Росії: у Раді можуть прийняти закон про колабораціонізмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі