пʼятниця, 25 квітня 2014 17:40

Гостинний двір реставрують у первинному вигляді - активісти

Гостинний двір реставрують у первинному вигляді - активісти

Будівлю Гостинного двору законсервують у нинішньому вигляді з подальшим відновленням його первинного вигляду. Про це під час прес-конференції зазначив активіст та архітектор Дмитро Щербаков:

"У планах - зберігання повністю виду Контрактової площі, реставрація Гостинного двору за старими кресленнями і проектами. Треба почати з консервації будівництва, потім подумати про наповнення окремих приміщень змістом".

Зазначимо, що вчора суд скасував дозвіл на будівництво на вказаній ділянці. Тепер постає необхідність у вирішенні економічних та юридичних питань, говорить активіст Ігор Луценко:

"Київський адміністративний апеляційний суд вчора скасував дозвіл на будівництво в Гостинному дворі. Тобто, будувати там не можна нічого взагалі. Тепер треба скасовувати рішення по Гостинному двору на всіх інстанціях. Маємо скасувати землевідвід Київрадою цієї території. Крім того, в будівництво було вкладено багато коштів, вкрадених у киян. Ця ситуація припадає під законодавство про розкрадання грошей. У нас було чотири суди, один із них саме по цій справі. Якщо розслідувати це питання, тоді у нас будуть повноваження вимагати компенсації коштів", - каже Луценко.

Гостинний двір знаходиться у державній власності, був виключений з переліку пам'яток архітектури наказом Кабміну під керівництвом екс-прем'єра Миколи Азарова, після чого компанія "Укрреставрація" почала його реконструкцію під торговельний центр.

 

Зараз ви читаєте новину «Гостинний двір реставрують у первинному вигляді - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі