четвер, 04 лютого 2021 00:30

Загрози свободі слова немає - Зеленський

Загрози свободі слова немає - Зеленський
Зеленський розповів про свободу слова в Україні. Фото: РБК

В Україні на сьогодні немає загрози ні свободі слова, ні медіабізнесу.

Рішення про блокування роботи 3 телеканалів, які пов'язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком, не має ніякого відношення до інших медіа, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками провідних українських телевізійних каналів, повідомляє пресслужба глави держави.

Топменеджери телеканалів висловили повну підтримку цього рішення. За їх словами, телеканали, до яких були застосовані санкції, давно проводять антидержавну політику і діють в інтересах пропаганди з боку Російської Федерації.

Учасники зустрічі відзначили, що запроваджені санкції є інструментом глобальної боротьби з дезінформацією. Вони не мають нічого спільного з питанням свободи слова й незалежності ЗМІ.

Рішення про санкції має чітке обґрунтування у зв'язку з фінансуванням з Росії та співпрацею з терористичними організаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук без телеканалів нікому не потрібен

Нагадаємо, 2 лютого президент Зеленський надав чинності рішенню РНБО про санкції щодо пов'язаних з представниками партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Зараз ви читаєте новину «Загрози свободі слова немає - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі