понеділок, 19 жовтня 2015 16:59

Україна, Білорусь і Молдова потрапили в список найбідніших країн світу

Україна, Білорусь і Молдова потрапили в список найбідніших країн світу
Фото: svit24.net

Україна опинилася в групі найбідніших країн світу в рейтингу дослідницької компанії Credit Suisse.

2015 року показник багатства населення оцінили в 1437 дол на одну людину, а показник ВВП на душу населення - в 6,2 дол, ідеться у звіті компанії Global Wealth Report.

Таким чином, Україна потрапила до групи країн із рівнем добробуту населення нижче 5 тис дол.

Крім більшості країн Центральної Африки і Південної Азії, компанію їй склали Білорусь (з 9,1 дол ВВП і 1551 дол річного доходу) і Молдова (з 3,3 дол ВВП і 3104 дол річного доходу).

Багатство у звіті Credit Suisse визначають як вартість активів, зокрема, нерухомого майна та інвестицій у фондовий ринок, окрім боргів.

Усе світове багатство 2015 року експерти оцінили в 250 трлн дол.

Загальна сума вперше зменшилася з 2008 року, що пов'язують із коливаннями валютних курсів.

У цілому експерти вважають, що тенденція до зростання добробуту збережеться у всьому світі, але прогнозовані середньорічні темпи зростання знизилися до 6,6% замість очікуваних 7%.

Разом із тим, у світі зростає нерівність. За оцінками Credit Suisse, 0,7% жителів планети контролюють 45% світового багатства.

Такий розподіл істотно уповільнює зростання добробуту середнього класу, який вважають головним рушієм економічного прогресу. Як і раніше, світове багатство переважно належить жителям США та Європи. Незважаючи на це, 2015 року Китаю вперше вдалося обігнати США за кількістю представників середнього класу (109 млн осіб проти 97 млн відповідно).

Зараз ви читаєте новину «Україна, Білорусь і Молдова потрапили в список найбідніших країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі