вівторок, 30 червня 2015 12:46

РФ затвердила проект мосту в Крим

У Росії затвердили план будівництва мосту в незаконно анексований Крим.

Про це пише "РБК" з посиланням на гендиректора інституту "Гіпростроймост", який розробляв проект, Іллю Рутмана.

Рутман розповів, що будівництво почнуть після схвалення російської "Головдержекспертизи", яке може з'явитися вже через два місяці.

Представник компанії "СГМ-Міст", яка є "дочкою" "Стройгазмонтажа" олігарха Аркадія Ротенберга, заявив, що міст можуть почати будувати у вересні.

Автор: РБК
 

Як розповів Рутман, перехід має складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Планується, що автодорога буде складатися з чотирьох смуг, а залізнична секція - з двох колій. Пропускна здатність траси - до 40 тисяч автомобілів на добу.

Міст має починатися на Таманському півострові, пройти по 5-кілометровій дамбі, вийти на окупований український острів Тузла і перетнути Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Планова довжина переходу - 19 км

Нагадаємо, що про будівництво мосту через Керченську протоку домовився екс-президент України Віктор Янукович і президент РФ Володимир Путін у грудні 2013 року, після зупинки підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Вже після незаконної анексії півострова Путін заявив, що міст мають збудувати до 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «РФ затвердила проект мосту в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі