вівторок, 27 вересня 2022 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Мільярдні активи російських олігархів в Україні показали на інфографіці

Російський олігарх Михайло Фрідман має низку активів в Україні, які до війни оцінювалися мільярдами доларів.

Українські активи продовжують приносити йому прибуток. Про це повідомив Центр протидії корупції.

"Загалом українських активів у путінських олігархів є на приблизно 2,5 мільярда доларів. Уявляєте, скільки дронів, амуніції та іншого військового обладнання можна купити, конфіскувавши ці активи й спрямувавши гроші від них на ЗСУ? Але влада чомусь не поспішає. Хоча закон, який дозволяє це зробити, ухвалили п'ять місяців тому", – повідомляють активісти.

В Офіс президента надходитиме дедалі більше запитань від громадськості й медіа, сказали в ЦПК.

"Що довше влада захищатиме інтереси російських олігархів, то з більшою імовірністю ці питання з'являться в глобальних медіа. А це погана історія", – пишуть також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО досі не запровадила санкції проти найбагатшого олігарха Росії, який постачав сталь для ядерної зброї

Російські олігархи Петро Авен, Андрій Косогов і Фрідман володіють "Альфа-банком" через материнський холдинг – люксембурзьку ABH Holdings S.A, пише "Економічна правда".

Косогов – найбільший акціонер "Альфа-Банку Україна" із часткою 40,96%. У Фрідмана – 32,86%, в Авена – 12,4%. Ще 9,9% володіє італійська UniCredit.

Всі активи російських олігархів показали на інфографіці.

  Російські олігархи Петро Авен, Андрій Косогов і Михайло Фрідман володіють "Альфа-банком".
Російські олігархи Петро Авен, Андрій Косогов і Михайло Фрідман володіють "Альфа-банком".

У червні голова НАЗК Олександр Новіков запевнив, що санкції Україна накладе на всіх російських олігархів, нагадують журналісти.

За сім місяців Рада національної безпеки і оборони не запровадила санкції проти російських олігархів Михайла Фрідмана, Олега Дерипаски, Аркадія Ротенберга.

У вересні Вищий антикорупційний суд конфіскував статки російського мільярдера Володимира Євтушенкова. Це перше подібне рішення українського суду.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдні активи російських олігархів в Україні показали на інфографіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі