понеділок, 05 березня 2012 11:19

Експерт: Заборона ввезення білоруських продуктів - частина "торгової війни" з Росією

Експерт: Заборона ввезення білоруських продуктів - частина "торгової війни" з Росією

Тимчасове призупинення ввезення на територію України свинини і молочних продуктів з Республіки Білорусь пов'язане з "торговельною війною" нашої країни з Росією.

Таку думку висловив керівник аналітичної групи "Да Вінчі" Андрій Колпаков у ефірі "Ера FM".

"Ці події абсолютно взаємопов'язані, тому що зараз ми маємо уповільнений конфлікт, який ведеться вже не один рік. Те, що він має перейти у відкриту фазу, було зрозуміло ще літом нинішнього року, коли країни Митного союзу почали вживати до зовнішньої економіки України певні дії, у першу чергу до продовольчих товарів, а також труб", - сказав він.

За його словами, Україна так і не встигла підготуватися до торговельної війни з Росією, тому зараз входить в активну фазу з поганою диспозицією.

"Експорт українських товарів до країн Митного союзу становить 23,6 мільярда доларів, це 34%. Тобто наш експорт на третину залежить від того, чи будуть відкриті ринки Білорусі, Казахстану і Росії", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про асоціацію кинули до в'язниці, й українська влада тримає ключ - Європейські дипломати

Колпаков підкреслив, що уникнути негативних наслідків від "торговельної війни" можна було, диверсифікувавши ринки збуту продукції, проте це досить складно зробити.

"Росія та Білорусь є дуже цікавими риками збуту, тому що в нас однакові смаки і вподобання у споживачів, однакова лінійка товарів. Крім того, існують і певні заборони експорту на ринки Європи", - наголосив фахівець.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Заборона ввезення білоруських продуктів - частина "торгової війни" з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі