четвер, 30 липня 2015 18:14

Чумні свині Київщини обійдуться українцям у 45 мільйонів

Чумні свині Київщини обійдуться українцям у 45 мільйонів
Фото: istina-nova.com.ua

Уряд направив 45 млн грн на локалізацію та ліквідацію спалаху африканської чуми свиней у Київській області.

Про це журналістам повідомив виконувач обов'язків голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Олександр Вержиховський, передає УНІАН.

"Уряд схвалив вчора переформатування бюджету у зв'язку з цією проблемою. Це переформатування коштів, які є на рахунку Мінагропроду в 45 млн грн. - сказав Вержиховський. – Гроші підуть на ті заходи, які потрібні зараз. А саме: дезінфекційні засоби, засоби діагностики, спецодяг, засоби на оплату відрядних людям, які працюють у зоні зараження".

Вержиховський розповів, що в районі вогнища захворювання – у трикілометровій зоні фахівці проведуть депопуляцію тварин, а на прилеглих до осередку основних і польових дорогах встановлять пости дезінфекції.

Крім того, найближчим часом, зазначив він, можуть ухвалити рішення про депопуляцію диких кабанів у Київській, Сумській, Чернігівській, Вінницькій і Житомирській областях.

Водночас чиновник нагадав, що вірус африканської чуми свиней є небезпечним для тварин, але не становить загрози для людини.

Нагадаємо, що вірус африканської чуми свиней 28 липня  виявили на агрокомбінаті "Калита" у Броварському районі Київської області. За попередніми даними, причиною поширення хвороби стало порушення ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней.

Зараз ви читаєте новину «Чумні свині Київщини обійдуться українцям у 45 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі