середа, 06 грудня 2023 13:55

Бізнесу слід готуватися до змін у податковій політиці

Бізнесу слід готуватися до змін у податковій політиці
Очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, чого очікувати від податкової реформи в майбутньому. Фото: pixabay.com

Україна системно приводитиме своє податкове законодавство у повну відповідність до законодавства ЄС. Особливо, що стосується всіх основних податків.

Водночас анонсована Офісом президента так звана реформа "10-10-10" навряд чи буде реалізована, заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Delo. Він розповів, чого варто очікувати бізнесу від податкової реформи у майбутньому.

"Наприклад, напевне, відмовимося від блокування податкових накладних. Але запровадимо європейські механізми контролю, які будуть не менш жорсткими і точно не дозволять зловживання з ПДВ. І так щодо інших податків", - сказав нардеп.

Податкова модель "10-10-10" передбачає зниження ставок податків на доходи фізичних осіб (ПДФО), податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість (ПДВ) до 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс долара рвонув угору: що з іншими валютами

На даний час уже відбувається перезавантаження Державної податкової служби.

"Подивіться скільки поважних податківців залишилися без роботи і надалі будуть звільнені. Система очищується чи не щодня. Я задоволений тим, що відбувається в податковій", - наголосив Гетманцев.

Він також спрогнозував, що законопроєкт щодо перезавантаження Державної податкової служби буде розглянутий і ухвалений у Раді.

Держбюджет України лише за листопад недоотримав 9,2 млрд грн. Усе через блокаду кордонів у сусідніх країнах. Ці гроші мали піти на фінансування армії. Надходження від податкової перевищують план, але не можуть перекрити втрати від митниці.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесу слід готуватися до змін у податковій політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі