понеділок, 28 жовтня 2024 00:50

Що може стати нашою вирішальною зброєю у війні

Головна зброя ворога на більшості напрямків сьогодні – це керовані авіаційні бомби, дрони і часті малі штурмові групи. Переможе той, хто не лише швидше реагуватиме, а зможе випереджати на пару кроків противника, робити непередбачувані ходи.

Війна змінюється постійно, розповів офіцер бригади "Рубіж" Максим Таран.

"Кожна ротація, повертаючись після відпочинку, змушена якоюсь мірою перенавчатися і знаходити нові шляхи боротьби, відповідно до ситуації. Ці зміни з обох сторін йдуть у відповідь, іноді на випередження. Десь це спричиняє технічний прогрес – нові засоби радіоелектронної боротьби, нові характеристики дронів. А десь, відповідно до умов і командирів, змінюється тактика на землі. На початку вторгнення ми бачили пересування незмірних колон техніки", – каже Максим Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готуються взяти Селидове в кільце

Тепер, каже, це вже навіть уявити важко, бо навіть невеликі колони швидко знищуються. Завершилася і епоха масованих штурмів.

Росія готує нову хвилю ракетних ударів, накопичуючи ракети, паливо та стратегічну авіацію.

РФ планує атакувати об'єкти ядерної енергетики та пошкодити розподільчі системи атомних станцій, що створює загрозу катастрофи, заявив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрій Коваленко

Зараз ви читаєте новину «Що може стати нашою вирішальною зброєю у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі