вівторок, 27 лютого 2018 21:45

Український піаніст-віртуоз здивував грою на рідкісному інструменті "Ханг"

Автор: фото надане прес-службою Євгена Хмари
  Композитор Євген Хмара створює музику за допомогою рідкісного музичного інструменту
Композитор Євген Хмара створює музику за допомогою рідкісного музичного інструменту

Український піаніст-віртуоз Євген Хмара почав експериментувати з музичними інструментами, щоб домогтися чистоти і унікальності звуку. Композитор створює п'ятий студійний альбом.

Одним з рідкісних інструментів в світі є ханг. За форму і незвичне звучання інструмент називають космічним.

"Дала мені цей інструмент моя близька знайома Інеса Кравченко. В її колекції багато цікавих інструментів, які хочу використовувати для запису п'ятого альбома. Впевнений, в Києві глядачі точно почують і побачать гру на хангу наживо в дуеті з роялем, - розповідає Gazeta.ua Євген Хмара. – Ще в дитинстві перед початком занять на фортепіано грав на барабанах, то мені легко вдалося освоїти ханг практично з першого дотику".

Вважається, що цей інструмент з Далекого Сходу, але насправді його було створено у Швейцарії всього 18 років тому, додав композитор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меловін представить Україну на Євробаченні

24 лютого назвали переможця нацвідбору Євробачення-2018. Ним став одесит 20-річний MELOVIN з яскравим номером, у якому загоряються підмостки-сходи, на котрих стоїть рояль виконавця. MELOVIN представлятиме Україну на пісенному конкурсі в столиці Португалії Лісабоні. Більшість країн, які беруть участь в конкурсі, теж вже встигли обрати претендентів.

Зараз ви читаєте новину «Український піаніст-віртуоз здивував грою на рідкісному інструменті "Ханг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі