пʼятниця, 07 лютого 2014 12:45

Український художник показав незвичну "геометрію" кольорів
9

Фото: Фото: Іра Шептуха

Двометрові картини Євгена Світличного представили у харківській галереї "ЄрміловЦентр". Художник створював їх протягом останніх двох років.

Роботи Євгенія Світличного - "образотворче літописання", де слово трансформується в знак, колір, об'єм, фактуру. Всі вони певної форми - два на два метри. У кожній з них є щось "геометричне". Кожна картина самостійна у цьому циклі, але в той же час є частиною ряду, а сам ряд, в свою чергу, представляє одну велику картину, як розпис у храмі.

"Але, на відміну від храмової розпису, в якій живопис "пояснює" текст писання, а текст "пояснює" живопис, у проекті "20 картин" немає теми "загального тексту", і слово проявляється тільки в назві картин. Основний герой проекту - живопис" - пояснюють куратори виставки.

Цикл "20 картин" продовження низки попередніх проектів автора - "Велика рукописна книга", "Колекція","Апокрифи".

Живописець Євген Світличний народився в 1948 році в латвійському місті Каунас. Зараз він викладає на кафедрі образотворчого та декоративного мистецтва архітектурного факультету Харківського національного університету будівництва та архітектури. Він учасник міжнародних і всеукраїнських виставок з 1980-х років.

Виставка в "Єрміловцентр" працюватиме до 28 лютого. Галерея знаходиться на площі Свободи, 4.

Зараз ви читаєте новину «Український художник показав незвичну "геометрію" кольорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі