пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:10

Тигри ревіли під час прощання з директором цирку
7

Фото: Фото: Сергій Старостенко

У столичному цирку завершилося прощання з директором цирку Володимиром Шевченком.

Прощання почалося о 10. На манежі поставили труну. Біля неї на стільцях сиділи дружина і брат покійного, за ними - родичі. До труни по черзі підходили працівники цирку - клоуни, гімнасти, дресирувальники. Провести Володимира Шевченка в останню путь приїхали циркові діячі з Росії. Навколо манежу виставили вінки від президента, уряду, міністерства культури, виклали бурдові троянди, червоні гвоздики і жовті хризантеми.

"Востаннє бачив його 4 жовтня на відкритті сезону. Веселий був, жвавий. Хто ж знав тоді, що йому ще 20 днів осталось. Коли довідався про його смерть, у мене в грудях частина власного серця відкололась", - каже Володимир Іванович. У цирку чоловік пропрацював 34 роки.

Володимир Шевченко став директором і художнім керівником цирку у 2007 році. Помер 24 жовтня від раку.

"Недавно Люся (вдова Людмила Шевченко - Gazeta.ua) розказала, що Володя про єдине у лікаря питав: "Я доживу до нового року?". Його простуда підкосила. Він мав ще трохи пожити. Людмила має очолити цирк після нього".

Вдома Людмила Шевченко каже, що виконуватиме обов'язки директора цирку, доки не знайдуть на цю посаду іншу людину. З-за куліс чути, як ревуть тигри. Двоє працівників цирку у червоних желетках біжать за куліси.

"Навіть звірі відчувають, кого вони втратили. Тигри не можуть заспокоїтись вже другу добу", - каже Володимир Іванович.

На прощання прийшов міністр культури Михайло Кулиняк і аккордеоніст Ян Табачник. В останню путь Володимира Шевченка провели оплесками і під музику оркестру. Перед труною несли вінки, портрет покійного і дерев'яний хрест. На Байкове кладовище родичів і колег відвезли чотири автобуси.

Зараз ви читаєте новину «Тигри ревіли під час прощання з директором цирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі