четвер, 08 листопада 2012 16:28

Скульптор з Полтавщини порівняв політиків із собаками

57-річний скульптор Олег Рябо з міста Комсомольськ на Полтавщині зробив скульптури відомих політиків. Канцлера Німеччини Ангелу Меркель зобразив з тулубом болонки, а лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського виліпив із тілом жаби.

"Ці твори в сюрреалістичному стилі. Кожен політик для мене - певна порода собак. Американців порівнюю з бультер'єрами, бо вони такі ж злі та агресивні. Німці - добріші, їм личать маленькі пухнасті породи, як болонки, - каже Олег Рябо. - Кожний твір робив від двох днів до місяця".

Скульптуру німецького канцлера Ангели Меркель хоче подарувати Віктору Януковичу. "Проб'юся до нього на прийом і вручу, - говорить митець. - Ангела Меркель схожа на болонку. Якась пухнаста та домашня, не надто агресивна, в порівнянні з американськими політиками. Тому вона в мене посміхається. Президенту вручу до неї інструкцію. Напишу, що із політиками треба бути ввічливим, проявляти терпіння. Якщо неповагу - починають гавкати, стають неслухняні. Путіна не виліпив, але він асоціюється із собакою, яка постійно в стійці. Сказав, що газ по такій ціні, і нікуди ми не дінемося. Не хочемо, але купуємо. А він стоїть на своєму".

Російського політика Володимира Жириновського ліпив найдовже - місяць. "В мене до нього неоднозначне ставлення. Тільки брався ліпити, щось відштовхувало, - продовжив Олег Рябо. - В деякій мірі Володю шкода. Раніше Путіну був потрібен, завжди на виду красувався. Тепер сидить, як шкрек, тільки періодично виглядає на світ. Полупає очима і заховається назад. Його не чіпають, нічого не пропонують. Відбулася реінкарнація з собаки в жабу".

Олег Рябо планує виліпити карикатуру Олександра Попова, Голови Київської міської адміністрації. Його зобразить за сніданком. "Назву "Сніданок Гурмана". На тарілці лежатиме дівчина з голим торсом. Попову дівчина не сподобається, рукою її відкине з тарілки. Бо він чоловік, який вміє оцінити красу жінки, - розказує Рябо. - Помітив, що в політиці завжди мирний, може тихо залагодити конфлікт. В житті такий самий. Якщо не сподобається їжа в ресторані, пояснить спокійно, не влаштовуватиме скандал".

Олег Рябо відомий еротичними скульптурами політиків. Місяць тому створив намисто з інтимних органів західних діячів. Планує в 2014 році в Комсомольську відкрити власну виставку карикатур. Представить 20-25 експонатів. В рік робить 7-8.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор з Полтавщини порівняв політиків із собаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі