середа, 28 листопада 2018 18:42

Найшвидший піаніст світу їде в тур по Україні

Найшвидший піаніст світу їде в тур по Україні
Любомир Мельник виступить в Україні. Фото: comma.com.ua

Канадський піаніст українського походження Любомир Мельник вирушив у світовий тур на честь 70-річчя.

В його рамках у грудні музикант відвідає українські міста - Одесу, Львів, Луцьк, Чернігів, Суми, Харків, Дніпро і Запоріжжя.

20 грудня у день свого ювілею Любомир Мельник вийде на сцену у Києві з 3-годинною програмою.

До українських концертів піаніст виступив у Данії, Великій Британії, Німеччині, Бельгії, Нідерландах, Польщі.

Любомир Мельник заснував "неперервну музику" – швидкісну техніку гри на фортепіано. Грає 19,5 ноти в секунду кожною рукою. При цьому фізично можна встигнути зіграти максимум 13-14 нот в секунду.

7 грудня Мельник випускає новий альбом Fallen Trees на лейблі Erased Tapes. Є автором понад 100 творів, видав понад 20 альбомів. Навесні з українською співачкою Христиною Соловій випустив акустичну версію її синглу Fortepiano.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс" презентували нову проникливу пісню

Любомир Мельник народився 1948 року в Мюнхені. Згодом його родина переїхала до Канади, міста Вінніпег. Вивчав латину й філософію в Коледжі Святого Павла.

З 1973 по 1975 роки Любомир Мельник жив у Парижі. Працював разом з Каролін Карлсон у Паризькій опері, писав музику для хореографічних постановок, тоді ж створив і свою методику гри на фортепіано.

Зараз ви читаєте новину «Найшвидший піаніст світу їде в тур по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі