четвер, 07 серпня 2014 11:30

Російська група Lumen не приїде на фестиваль "Захід" через батальйон "Азов"

Російська група Lumen не приїде на фестиваль "Захід" через батальйон "Азов"

Уфимська рок-група Lumen відмовилась приїжджати в Україну на фестиваль "Захід", повідомляє Cultprostir.

За словами музикантів, причиною їх рішення стало те, що організатори заходу дозволять представникам батальйону "Азов" збирати на території фестивалю кошти для підтримки цього українського військового об'єднання.

"Ми до останнього моменту збиралися взяти участь у фестивалі "Захід", незважаючи на непрості взаємини між Росією та Україною, адже захід спочатку підносився як відірваний від політики. Але днями організатори зробили спробу вийти з цього русла. Незважаючи на те, що потім оргкомітет вирішив не проводити акцій, спрямованих на підтримку війни, ми не можемо бути впевнені, що ситуація не зміниться знову. З цієї причини ми не візьмемо участь у фестивалі "Захід". Приносимо вибачення всім нашим слухачам в Україні", - пояснила група позицію на своїх сторінках в соцмережах.

Мотивуючи своє рішення, Lumen послалися на публікацію в російському інтернет-виданні "Взгляд", де "Азов" названий "каральним батальйоном" і згадана цитата з виступу голови МЗС Росії Сергія Лаврова, який називав бійців "Азова" серед ініціаторів заворушень біля посольства Росії в Києві в червні цього року.

Представники фестивалю "Захід" були збентежені рішенням Lumen. "Ми не знаємо, як це коментувати. Без попередження, без обговорення, спираючись на якусь "кісєльовщіну", за два дні скасувати виступ - це просто наплювати на людей, які їх чекають. У нас немає слів", - такою була реакція організаторів на рішення російської групи. Крім того, адміністрація фесту уточнила, що вона не є організатором збору коштів для "Азова".

Фестиваль "Захід" відбудеться з 8 по 10 серпня в селі Родатичі Львівської області.

 

Зараз ви читаєте новину «Російська група Lumen не приїде на фестиваль "Захід" через батальйон "Азов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі