середа, 31 січня 2018 16:02

По дорозі на похорон родичі загубили тіло померлого

По дорозі на похорон родичі загубили тіло померлого
Режисер чорної комедії "П'ять хвилин" Яна Антонець розповіла про фільм Фото: МедиаНяня

Режисер чорної комедії "П'ять хвилин" Яна Антонець розповіла про найзахопливішу сцену та фестивальну долю фільму.

"Фестивальному журі сподобався дощ із риби. В одній зі сцен двоє рибалок-браконьєрів вирішили глушити рибу динамітом. Від вибуху на поверхню вилітає велика кількість води, яка виштовхує безліч риби. Вона падає дощем на одного з рибалок. Технічно це зробити було важко. Багато чоловіків на знімальному майданчику стояли по периметру актора. В тазики і полотна накладали рибу, а потім підкидали догори. В той же час знімальний кран з верхньої точки летів униз на волаючого актора разом з рибою. Кадр триває пару секунд, а знімали його три години," - каже режисер.

Головні події відбуваються на похороні заможного чоловіка. З промови його брата можна зрозуміти, що він керував серйозними справами. Родичі претендують на спадок. Через це намагаються довести одне одному свою прихильність до померлого. Роблять це пафосно й награно настільки, що коли тіло зникає, цього ніхто не помічає. Дорогою на тіло натрапляють тракторист, браконьєри, двоє поліцейських і працівники сільської лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля вибухнула, у космосі лишились двоє: Павло Остріков зніме фільм про останнє кохання

Стрічка отримала 4 нагороди на американському Міжнародному фестивалі миру та кіно в Орландо. Він проходив із 18 по 20 січня. Цього року в конкурсі була представлена 41 країна. "П'ять хвилин" відзначили у номінаціях "Найкраща комедія", "Найкраща екшен сцена", "Найкращий вираз ідеї у короткій формі". Фільм триває 15 хв. Знімали 5 днів влітку 2017-го року. Підготовка до зйомок тривала півроку.

"Хотіли знімати в Карпатах, бо похорони мали відбуватися на пагорбі, через великі витрати довелося знайти пагорби в Київській області. Фільм був технічно складний: багато техніки, спец-техніки, багато акторів та виїзних зйомок. Був готовий в листопаді. Фестивалі подаються в порядку їх проведення. Американський був найшвидше — 18 січня. Ми знімали в жанрі комедія. А фестивалі більше розраховані на соціальні драми та інше серйозне кіно. Та фестивальний рік тільки починається. Після нього хочемо зробити прокат в Україні", - каже Яна Антонець.

Бюджет фільму склав 1 млн грн. Його повністю профінансувало Держкіно, бо стрічка стала переможцем 9 пітчингу.

1 лютого в український прокат виходить фантастична антиутопія Олександра Пейна "Зменшення".

Зараз ви читаєте новину «По дорозі на похорон родичі загубили тіло померлого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі