понеділок, 17 листопада 2014 14:03

На виставці про цензуру в Москві вандали пошкодили експонати

На виставці про цензуру в Москві вандали пошкодили експонати

Російські вандали знищують художні експонати в ім'я цензури, повідомляє Газета.ru.

Жертвою вандалізму стала інсталяція Лусіне Джанян і Олексія Кнедляковського, представлена на виставці "Цензура шлю-ха-ха" в московській галереї "Культурний альянс".

Керівник "Культурного альянсу" Марат Гельман повідомив, що були надірвані дві картонні фігурки з протестними плакатами в руках.

"Художники тут зібрали разом усі ті гасла, що вони бачили на різних мітингах - і на "Русском марше", і на Болотній площі - скрізь. Вони жодного самі не вигадали", - прокоментував Марат.

Експонати виставки є іронічними "коментарями" до російських законів про заборону мату і заборону пропаганди гомосексуалізму.

При вході на виставку висить попереджувальний напис: "Якщо вас ображає мат, поцілунки чоловіків і жінок, фігури Леніна, Сталіна, Папи Римського - не ходіть сюди".

Відповідальність за вандалізм побічно взяв на себе російський "православний активіст" Дмитро "Ентео" Цоріонов.

"Щойно ліквідоване страшне блюзнірство на виставці на Винзаводі. Безумовно, всі винні будуть справедливо покарані", - написав чоловік у Twitter.

Саме цей "Етнео" був автором лекції про те, чи стане Путін богом.

Зараз ви читаєте новину «На виставці про цензуру в Москві вандали пошкодили експонати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі