четвер, 20 вересня 2012 11:37

Михайло Іллєнко знімає фільм за твором Тараса Шевченка

Михайло Іллєнко знімає фільм за твором Тараса Шевченка
Фото: filmstreet.com.ua

Кінорежисер Михайло Іллєнко працює зараз над фільмом під назвою "Толока". В основі стрічки – вірш Тараса Шевченка "А у тої Катерини хата на помості".

Про це він розповів під час свого візиту до Тернополя.

"Це екранізація Шевченка. Дуже довго і складно пробиваю цей проект. Йому уже років 10 точно", - повідомив Іллєнко.

Режисер зауважив, що в Україні ось уже півстоліття не екранізували творів Кобзаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іллєнко шукає гроші, щоб показати "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" в Америці

"У нас 50 років не екранізували Шевченка. Був у 88-му фільм за повістю "Капітанша" – але його ніхто не бачив. У ті часи такі фільми уже не дивилися".

Як зазначив Михайло Герасимович, сюжет його нової стрічки можна переказати за 20 секунд.

"Залицялися три козаки до дівчини. А вона їм каже: хто поверне мого брата з полону з Криму – за того і вийду. Двоє загинули, бо місія нездійсненна. А третій повернувся з братом. І тут Катерина каже: це не брат, це мій милий. Уявіть, що вона чекала його триста років. І чотирнадцять разів піднімала хату на толоці, останній раз після Чорнобиля – бо знала, що треба двері відчинити. Оця толока – це безперервний процес воскресіння, бо за два дні на згарищі знову постає хата. А на толоку сходилися всі – знайомі, сусіди. Навіть, якщо посварені були – не могли не прийти. Хочу, щоб цей імпульс єднання був відроджений".

Зараз ви читаєте новину «Михайло Іллєнко знімає фільм за твором Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі