понеділок, 06 серпня 2018 21:45

"Книговидання в Україні не існує" - письменник дорікнув за малі тиражі

"Книговидання в Україні не існує" - письменник дорікнув за малі тиражі
Кокотюха розкритикував український книжковий ринок. Фото: CutInsight

Український письменник Андрій Кокотюха вважає, що в Україні відсутній книговидавничий ринок.

Натомість він добре розвинений у Росії, розповів письменник у інтерв'ю "Укрінформу".

"У нас дуже мало авторів. Знаєте, де їх багато? Не хочеться це робити, але найзрозуміліший приклад – це держава-агресор. Якщо брати тільки один сегмент – детективи, то у них щоквартально виходить 20 нових авторів. Я не говорю про нові видання в сегменті мелодрами, фантастики, в тому числі антиукраїнської, про різних там марсіан на Донбасі, літератури з претензією "на умняк", популярної, технічної літератури. У них виходить щоквартально книг більше, ніж у нас – за рік", - каже Кокотюха.

Після 2014 року тираж української книги зріс лише на 1 тис. примірників. Середній наклад становить в середньому 2 тис. В Україні бракує торговельних точок і реклами книг, вважає письменник.

"У нас є своя інтернет-книгарня. За півтора року статистика продажів – це Київ і Львів. Окремі одиниці замовляють з обласних центрів, не кажучи вже про села і райцентри. Це говорить не лише про те, що маленькі міста і села не охоплені інтернетом, це говорить про те, що там відсутня інформація про вихід тієї чи іншої книги", - говорить Кокотюха.

За його словами, Україні не вистачає авторів, які пишуть мотивуючу літературу, детективи, мелодрами, фантастику. Через це читачі часто обирають книги іноземних письменників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моцарт писав обробки українських народних пісень

Книга уродженки Києва Катерини Петровської потрапила в список рекомендацій американського журналу New Yorker. Зараз авторка проживає в Німеччині. Книгу "Можливо, Естер" вона написала кілька років тому німецькою мовою.

Зараз ви читаєте новину «"Книговидання в Україні не існує" - письменник дорікнув за малі тиражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі