пʼятниця, 31 травня 2019 17:45

Гаррі Поттер повертається: Джоан Роулінг анонсувала 4 нових оповідання

Гаррі Поттер повертається: Джоан Роулінг анонсувала 4 нових оповідання
Англійський актор Деніел Редкліфф в ролі Гаррі Поттера, головного персонажа книг письменниці Джоан Роулінг. whitsundaytimes.com.au

Англійська письменниця Джоан Роулінг заявила, що написала 4 нові твори про всесвіт Гаррі Поттера. На 27 червня заплановано вихід 2 оповідань. Інші будуть опубліковані пізніше.

"Читачі зможуть зануритися в насичену історію магії і повернутися назад у часі, щоб вивчити фольклор і чаклунство, які лежать в основі історій про Гаррі Поттера", - каже Роулінг.

Поки що невідомо, чи будуть у цих оповіданнях фігурувати персонажі попередніх книг, але на офіційному сайті твори заявлені як нехудожні. Оповідання мають назви "Гаррі Поттер: подорож крізь чари і захист від темних мистецтв", "Гаррі Поттер: подорож крізь зілля і гербологію", "Гаррі Поттер: подорож крізь ворожіння і астрономію" та "Гаррі Поттер: подорож крізь турботу про магічних істот".

Книги вийдуть в електронному аудіоформаті на сайті pottermore.com. Ілюстрації до них створив англійський художник Рохан Деніел Ісон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Кінг принизив Трампа після серіалу про Чорнобиль

Перша історія про хлопчика-чаклуна Гаррі Поттера вийшла 1997 року і стала міжнародним хітом. Усього в цьому циклі 7 романів, загальний тираж яких становить 325 млн. Письменниця Джоана Роулінг у 2012 році пообіцяла не повертатися до свого найпопулярнішого персонажа. Але багато разів не стримувала слова. Написала одну книгу та два сценарія. Наступна робота Роулінг у кіно очікується у 2021 році в фільмі "Фантастичні звірі і де їх шукати 3".

Зараз ви читаєте новину «Гаррі Поттер повертається: Джоан Роулінг анонсувала 4 нових оповідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі