четвер, 23 квітня 2020 04:45

Docudays UA: опублікували гід онлайн-програмою

Автор: imdb.com
  Документальний фільм режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" про родину з містечка Красногорівка в "червоній зоні" Донбасу покажуть онлайн 25 квітня о 18:00 на кінофестивалі Docudays UA. Стрічка бере участь у міжнародному та національному конкурсі
Документальний фільм режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" про родину з містечка Красногорівка в "червоній зоні" Донбасу покажуть онлайн 25 квітня о 18:00 на кінофестивалі Docudays UA. Стрічка бере участь у міжнародному та національному конкурсі

70 фільмів покажуть на 17-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Через пандемію коронавірусу захід перенесли в онлайн. Пройде в мережі з 24 квітня до 3 травня.

Цьогоріч дивитися фестивальні стрічки, брати участь у правозахисних дискусіях і майстер-класах режисерів зможуть не лише кияни, а й уся Україна. Усі кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними.

Організатори розповіли детальніше, що чекає на глядачів 17 Docudays UA.

Документальні фільми з різних куточків світу презентують на платформі docuspace.org. Для перегляду потрібно буде лише зареєструватися. Більшість картин будуть доступні на DOCUSPACE з 24 квітня до 10 травня. Винятком є стрічки національного конкурсу, які можна буде подивитися лише протягом доби з моменту їхньої прем'єри за таким розкладом:

25.04, 18:00 – "Земля блакитна, ніби апельсин"

26.04, 18:00 – "Зарваниця"

27.04, 18:00 – "War Note"

29.04, 18:00 – "Будинок"

1.05, 18:00 – "Не хвилюйся, двері відчиняться"

Деякі зі стрічок матимуть обмежену кількість переглядів. Інформація про це буде на сторінці фільму на DOCUSPACE.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триває безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіна

З 24 квітня до 3 травня включно сторінки Docudays UA перетворяться на справжній документальний марафон. Заплановано 45 онлайн-подій: "ранкові вправи" з гостями та друзями фестивалю, в обід – суп у компанії режисерів фестивальних робіт. А також стріми майстерні DOCU/КЛАС, розмови тет-а-тет із режисерами та кінокритиками.

Усі зустрічі транслюватимуться на головному фестивальному сайті docudays.ua, а також на Youtube-каналі та сторінках відповідних Facebook-подій.

12.00-12.30 – Morning workouts

Друзі, гості, члени команди фестивалю розповідають про улюблені заняття в часи карантину.

13.00-14.00 – Суп з режисерами

На глядачів очікує дев'ять обідніх онлайн-трансляцій розмов між режисерами та фестивальними модераторами.

14.30-15.30 – Правозахисна програма "RIGHTS NOW!"

Разом з батьками та дітьми обговорять, як дорослішати без зайвих травм, давати відсіч стереотипам, як навчати без дискримінації та будувати довірливі стосунки вдома та в школі. Програма триватиме дев'ять днів, кожен з яких розкриває певну тему: "Права людини", "Кібербулінг" - два дні, "Сім'я", "Активізм", "Війна", "Рівність", "Можливості", "Освіта".

17.00-18.00 – Майстерня документалістики DOCU/КЛАС

Поговорять про цьогорічні програми, зокрема про жанр документального есею та шотландське документальне кіно. Це також розмови з фахівцями про посткарантинне майбутнє кіно- та фестивальної індустрії.

20.00-21.00 – TÊTE-À-TÊTE: розмови про кіно

Це зустрічі в мережі українських кінокритиків, журналістів із режисерами програми DOCU/УКРАЇНА.

21.30-22.30 – Фільм "Село"

Щовечора на глядачів чекає новий епізод 10-серійного фільму "Село". Стрічка розгортається навколо команди кінофестивалю у французькому селі Люсса, де тісно переплітаються виноробство та документалістика. Серія буде доступною для перегляду протягом доби після прем'єри.

23.00-00.00 – Happy Hours

Спільно з баром "Хвильовий" організатори запрошують на віртуальні вечірки із сучасною українською електронною музикою.

Розклад онлайн-стрімів можна переглянути за посиланням.

17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики організатори заходу пропонують розібратись у правах дітей і послухати голос молодi в обговоренні суспільних питань.

Зараз ви читаєте новину «Docudays UA: опублікували гід онлайн-програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі