На Різдво українські зірки з'їхалися в Яремче на фестиваль музики, спорту та української кухні Winter Romantik Fest.
У перший же фестивальний день знаменитості змагалися між собою в конкурсах на приготування кращої куті та вареників. Найкраще з цим завданням справилось сімейство Сумських-Борисюка. За це їм подарували сертифікат на вікенд в дорогому готелі.
"Щоб кутя вдалася треба обов'язково купити пшеницю потрібного сорту. Вона продається в магазинах з позначкою "для куті". Мак для куті треба зварити заздалегідь, додавши цукор, і потім розтерти до молока. Ще один секрет - курагу і родзинки необхідно залити гарячою кип'яченою водою і залишити на ніч. І найголовніше - в готову страву треба додати склянку узвару і три столові ложки гарного 5-зіркового коньяку", - поділилася секретами смачної куті Ольга Сумська.
От в конкурсі на найсмачніші вареники перше місце зайняла Влада Литовченко. Вона наліпила мініатюрних вареників з капустою. Співак Віктор Павлік та актор Володимир Горянський з дочкою Машею показали, що знають, як готувати домашню ковбасу.
"Я чув, що для того, аби страва вдалася треба змішати кілька видів м'яса. Наприклад, свинину з курятиною чи телятиною. Додати до фаршу спеції і залишити на добу, щоб добре просочилися", - зауважив Горянський.
Також на фестивалі Winter Romantik Fest встановили рекорд України на найдовшу гуцульську ковбаску-гриль. Її довжина сягала 36,7 м. Готували її п'ять кухарів. Витратили на неї 10кг свинини, стільки ж телятини, 7 кг курки і 700 г спецій. Це перець, чебрець, кмин, базилік, майоран, червона паприка, коріандр і часник.
Коментарі
2