вівторок, 22 жовтня 2019 05:06

Катрін Деньов засинає в перуці
10

22 жовтня 1943 року народилася Катрін Деньов - французька актриса і співачка. Вона знялася у понад 100 фільмах. Найвідоміші з них: "Денна красуня", "Схід-Захід", "Вісім жінок", "Індокитай". Деньов вважають іконою французького кінематографа.

"Моє справжнє прізвище — Дорлеак. Коли почала зніматися, сестра Франсуаза вже була відомою актрисою у Франції із цим прізвищем. Тому я взяла дівоче прізвище матері — Деньов".

Франсуаза привела 17-річну Катрін на знімальний майданчик, познайомила з 32-річним Роже Вадимом, першим чоловіком актриси Бріджит Бардо. Роже вмовляє Катрін перефарбуватися в блондинку і знімає у своїх фільмах. Газети пишуть: між ними роман.

Від Вадима актриса народила сина Крістіана 1965-го. Через сім років з'явилася на світ К'яра — донька від італійського актора Марчелло Мастроянні. Він хотів заради Катрін покинути дружину. Подарував віллу в Ніцці, але актриса відмовилася виходити заміж.

"Тільки раз я зробила дурницю, — каже Катрін, — у 25 років вийшла заміж за англійського фотографа Девіда Бейлі. Цікаво, що свідком з боку нареченого на весіллі виступив Мік Джаггер. За кілька місяців ми розбіглися. Він знав лише кілька фраз французькою, а я втомилася розмовляти англійською".

Після розлучення актриса казала: "Щоб зберегти кохання чоловіка, не треба виходити за нього заміж".

1963-го Деньов тріумфувала на Каннському кінофестивалі з фільмом "Шербурзькі парасольки".

"Партнер по фільму цілував мене так турботливо, майже по-братському. Це не мій стиль спілкування з чоловіками, — розповідає Деньов. — Невдовзі я сама могла вибирати собі партнерів. Але з Аленом Делоном промахнулася".

Вони зустрілися на знімальному майданчику фільму "Поліцейський", коли Катрін був 31 рік, а Делону — 39.

"Через два тижні після зйомок ми разом вечеряли, а якось навіть поснідали на віллі Алена під Парижем. Газети вищали від захоплення. Я мовчала. Делон запевняв, що зустрів єдину жінку свого життя. Ще за місяць я дізналася, що інтрижка між двома зірками входила в кошторис піаркомпанії нашого майбутнього спільного фільму. Делон отримував свої комісійні, а я — цілувалася безплатно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі неможливо передбачити, що відбуватиметься наступної хвилини

Стрічка "Поліцейський" провалилася у прокаті. Із Делоном актриса досі не розмовляє:

"Ален цілується огидно. Утім, як і Бельмондо. Не розумію, за що їх люблять жінки".

На початку 1980-х актриса брала не менше мільйона франків за поцілунок на екрані. Вона не приховує, що залюбки знімалась у відвертих сценах із Жераром Депардьє.

"Після зйомки такої сцени ми зізналися одне одному в дружбі. Якось я тиждень відпочивала у його маєтку. Ми випили всі запаси червоного сухого вина і довго говорили про кохання. Тоді я зрозуміла, що справжня дружба — це і є кохання", — говорить Деньов.

Про їхній роман, що тривав 10 років, говорив увесь Париж.

"Катрін — це чоловік, яким я хотів би стати", — каже Депардьє.

Деньов колекціонує взуття.

"Це як з моїми фільмами: ніяк не можу порахувати, скільки їх у мене", — сміється вона.

Цікаво про Деньов

Своїм першим культурним потрясінням Деньов називає перші відвідини Лувра в школі разом з класом.

Деньов дуже любить природу і називається себе "сільською француженкою". У неї є заміський будинок в Нормандії і квартира в Парижі.

Актриса говорить, що її краса була в певному сенсі її тягарем. Деньов не надто любить зайвої уваги і тільки зараз, за її словами, може жити нормальним життям.

Діти Деньов пішли по стопах знаменитої матері. Син Крістіан Вадим став зіркою драми "Знайдений час" і багато грає в спектаклях. У К'яри Мастроянні теж величезна фільмографія. Найвідоміші її ролі - в картинах "Славні виродки" і "Моя дівчинка не хоче ...". Вони 6 раз зробили Катрін Деньов бабусею: у неї 4 внучки і 2 онуки.

Матері Катрін, Рене Деньов, цієї осені виповнилося 107 років. Рене в минулому також була актрисою. Зараз вона живе в Парижі, поруч з дочкою, але досить незалежно. Незважаючи на більш ніж поважний вік, жінка як і раніше грає в бридж і навіть перемагає. "Довголіття може бути і в моїх генах, але не знаю, чи доживу до ста років, оскільки не вела такого здорового способу життя, як моя мати, наприклад, вона ніколи не курила", - розповідала в одному з інтерв'ю Деньов. А ось сама Катрін курила майже все своє життя. Вона намагалася кинути і навіть протрималася без нікотину цілих 11 років, а потім пристрасть до сигарет взяла гору. "Куріння - це прекрасно. Я не пишаюся тим, що курю, але і не соромлюся своєї звички"

Деньов ніколи не грала в театрі через пейрафобію - страх сцени. "Я хороший глядач, але дуже боюся виходити на сцену, - зізнавалася актриса. - Навіть коли дивлюся спектаклі за участю своїх знайомих, відчуваю хвилювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОМКФ-2019: що дивитися на фестивалі

Її правила життя:

мені подобається бути знаменитістю, коли це мені допомагає. В інший час я намагаюся бути просто людиною з натовпу.

це так ніяково - бути чиєюсь мрією.

з папараці я стикаюся рідко - тільки на фестивалях. Все, я більше не цікава їм. Але людей на вулицях я все ще цікавлю, і дуже часто вони підходять і просять сфотографуватися зі мною. Найчастіше я говорю "ні".

я можу бути дратівливою, нервовою, зосередженою і пригніченою, але мені ніколи не буває нудно.

мій щасливий дар: на десять хвилин я можу заснути в будь-який час і в будь-якій обстановці, навіть якщо на мені сукня і перука.

найкращі десять років мого життя - від сорока до п'ятдесяти. У сорок років я зрозуміла про себе все.

я не боюся старості. Молодість нехороша тим, що ти тільки й думаєш, як б не постаріти.

моя мати завжди вважала, що той, хто хоче бути красивим, повинен менше ходити під сонцем і більше пити води.

в спілкуванні я не найприємніша людина - дуже швидко забуваю, що я актриса, якій належить поводитися особливим чином.

терпіти не можу, коли люди описують мене як холодну і пихату.

поки існують розлучення, в шлюбі немає сенсу.

справжня жінка - це розум, чарівність, доброта і почуття гумору. Того ж я чекаю і від чоловіків.

секс - це просто великий знак питання, видрукуваний у кожного в мозку. Так що говорити про це будуть вічно.

я ніколи не становила небезпеки для інших жінок. Я не якась безсовісна блондинка, яка вкраде чужого чоловіка.

я багато разів була щаслива. От і все.

Зараз ви читаєте новину «Катрін Деньов засинає в перуці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі