Всі на захист внутнішніх ринків! США розпочали торговельну війну з Китаєм

США та керівництво ЄС розпочали застосовувати політику захисту внутрішніх ринків від китайських товарів. Україні є чого повчитися?

США надають мастер-клас Україні, як треба захищати свій внутрішній ринок. Йдеться про введення імпортних мит стосовно певних груп товарів з Китаю, які імпортуються на американський ринок. Це робиться для підтримки внутрішнього виробництва, при чому розмір мит фактично є блокуючим, тобто ці товари стає невигідно імпортувати з Китаю до США.

США фактично заблокували імпорт китайської промпродукції на $18 млрд. Це, переважно, товари у стратегічних галузях...

США почали застосовувати заходів для зупинення імпорту промислових товарів з Китаю у стратегічних галузях. Те саме має зробити уряд України стосовно тих китайських товарів, аналоги який виробляються в Україні. США фактично заблокували імпорт китайської промпродукції на $18 млрд. Це, переважно, товари у стратегічних галузях, наприклад, певна продукція зі сталі та алюмінію, напівпровідники, сонячні батареї та електромобілі.

В Білому домі заявили, що мета підняття мит - це "неприйнятні ризики", які створюють китайці для економічної безпеки США. Йдеться про те, що китайські товари просто знищують місцевих виробників. Саме тому адміністрація Байдена обмежує наплив продукції з КНР, аби збільшити власне, американське виробництво промислових товарів у критичних галузях.
До речі, нещодавно про подібні плани говорила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Є всі ризики того, що імпортні китайські труби завдадуть шкоди нашим промисловим заводам, які дають роботу десяткам тисяч людей та сплачують мільярди гривень податків

Тому можна говорити, що майже всі успішні країни зараз переходить до захисту внутрішнього ринку та національних товаровиробників. Зараз ринки України є відкритими для китайських дешевих товарів, особливо у стратегічних галузях. Наприклад, це стосується сталевих труб, імпорт яких з Китаю в Україну кратно збільшився. Їх масово закуповують державні українські компанії. Це вже призводить до зниження завантаження українських підприємств. Є всі ризики того, що імпортні китайські труби завдадуть шкоди нашим промисловим заводам, які дають роботу десяткам тисяч людей та сплачують мільярди гривень податків.

Уряд не має цього допустити, тому повинен також обмежувати імпорт з Китаю у стратегічних галузях за допомогою імпортних мит та інших заходів. Тобто Україна має захистити внутрішній ринок саме тих товарів, які можуть успішно випускати українські виробники.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі