Єврокорупції - бій. А можна і нам так само?

Якщо придбані активи не відповідають доходам власника - їх конфіскують. Таку директиву ухвалила Рада ЄС. На черзі Верховна Рада?

Країни Євросоюзу отримали право конфіскувати кошти та майно за обхід санкцій. Для цього вони повинні довести, що вартість активів, що підлягають вилученню, не відповідає доходам власника.

...на користь конфіскації говоритимуть відсутність доказів законності набуття власності та зв'язок особи зі злочинною організацією. У той самий час доказ окремих злочинів може бути "попередньою умовою для конфіскації незрозумілого багатства"

Це випливає з директиви, яка була розміщена у законодавчій базі ЄС та Ради ЄС. Також на користь конфіскації говоритимуть відсутність доказів законності набуття власності та зв'язок особи зі злочинною організацією. У той самий час доказ окремих злочинів може бути "попередньою умовою для конфіскації незрозумілого багатства". Має бути підтверджено, що таке майно чи кошти було отримано саме внаслідок злочину, наголошується у документі.

У Єврокомісії зазначали, що директива дозволить унеможливити збереження в руках злочинців незаконно отриманих коштів та їхнього інвестування. Правоохоронні органи при цьому матимуть можливість відстежувати та заморожувати підозрілі активи, щоб не допустити їхнього "зникнення".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі