Прорив у війні дронів! 1500 км для наших "пташок" - не межа

Українські безпілотники завдали удару по найбільшому заводу з виробництва дронів на Росії, за понад 1000 км від нашого кордону

Чудові новини з боліт - наші безпілотники вразили завод із виробництва іранських дронів у Єлабузі. Це територія Татарстану, за майже 1500 км від українського кордону. Саме тут росіяни розгорнули наймасштабніше виробництво безпілотників, які регулярно кошмарять українські терени. Цікаво, що тут розміщена вільна економічна зона Алабуга, де студенти політехнічного університету займалися збиранням шахедів у кілька змін.

Росіяни повідомляють про два вибухи та про те, що виробництво відчутно не постраждало, лише 7 поранених унаслідок руйнування будівлі. Однак українська розвідка заявляє - значні пошкодження таки є. І це добре, адже руйнування НПЗ вкрай важливе, однак поцілити в завод з виробницва дронів - значно більше важить у пттанні безпеки наших міст і сіл. Хоча ні - НПЗ в Нижньокамську в Татарстані теж був атакований, це п'ятий за потужностям нафтопереробний завод на Росії. І попри заяви росіян про свою виняткову ППО і відсутність пошкоджень - схоже, атаку українських дронів зупинила одна з установок самого НПЗ, спричинивши масштабну пожежу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі