Росія й КНДР - дружба хижаків

Голова зовнішньої розвідки Росії їздив до Пхеньяна - просити про нову зброю проти українців. Не все так райдужно на болотах?

Російський голова зовнішньої розвідки Сергій Наришкін відвідав Північну Корею з триденним візитом. Скоріше за все, настав час платити за рахунками - тобто розрахуватися за снаряди, які так щедро надає країні-агресорці КНДР. Цікавий склався парадокс - Північна Корея виробляє велику кількість озброєнь і регулярно хвалиться ядерними випробуваннями, а от харчами своє населення забезпечити не здатна. Саме це і є предметом обміну між двома тоталітарними режимами.

Тобто попри всі розмови про перезапуск вітчизняного ВПК, Росія таки не спроможна забезпечити себе достатньою кількістю озброєнь для підтримання взятого темпу воєнних атак та захоплення нових територій, про які говорив Путін своїм воєначальникам. І тут ворог покладається на союзників, а це Іран, КНДР та Китай. Хоча останній - намагається не афішувати свою допомогу.

Водночас, цей візит Наришкіна - ще й продемонстрував граничну неадекватність російського політичного керівництва. Щойно цілий світ став свідком масштабного теракту у російському Підмосков'ї. Стала очевидною загроза для російських громадян з боку радикальних ісламістських рухів, впоратися з якими без співпраці із західними спецслужбами, як показав досвід, путінський режим неспроможний. Тим часом Кремль вперто ігнорує цю загрозу. Та замість того, щоб оцінити ризики і почати роботу із захисту власних громадян - Путін відправляє Наришкіна у Пхеньян, щоби сприяти ескалації і без того конфліктних відносин із Заходом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі